Quaranta assistents al Tast d’oli d’oliva de les Garrigues a Salou

CUADRAT VALLEY

El tast sensorial, organitzat pel molí d’oli Cuadrat Valley i l’Hotel Olympus Palace, va anar acompanyat de la degustació de 14 plats elaborats amb oli

Una quarantena d’assistents van participar en el tast d’olis d’oliva verge extra del molí d’oli Cuadrat Valley de l’Albagés (Les Garrigues) celebrat aquest dissabte a l’Hotel Olympus Palace de Salou, i que va anar acompanyat d’un sopar de degustació maridat amb vins francesos. La vetllada es va dividir en dues parts, un tast sensorial comentat de tres olis d’oliva, on els participants van olorar i/o degustar productes com tomaca, plàtan i herbes aromàtiques, i un sopar de maridatge amb vins de Bordeus en el que els assistents van poder degustar 14 plats salats i dolços elaborats amb un ingredient comú, l’oli d’oliva extra verge.

L’àpat va incloure, entre altres, elaboracions com salmorejo amb gelat de tomaca i alfàbrega, mortadel·la de Bolònia amb burrata, salmó marinat amb anet sobre pasta de full, bacallà confitat sobre crema de pebrots vermells o rosbif amb crema de poma. A les postres l’oli també va ser protagonista amb plats com xocolata amb oli i sal, gelat de nata amb carpaccio de préssec i oli, o mató amb mel, oli i ametlles caramel·litzades.

El molí Cuadrat Valley és una construcció singular bastida segons pautes de l’arquitectura orgànica inspirats en els valors centenaris de l’entorn paisatgístic de la comarca, i especialment en l’art de la construcció de pedra seca. Entre altres particularitats, el conjunt integra elements naturals (arbres com xiprers i oliveres), inclou un jardí de plantes aromàtiques i descendeix 20 metres sota terra mostrant les parets subterrànies de roca viva com un elements decoratiu més.

RELACIONAT
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore