Marta Oti Silvestre, alumna de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, guanya la VIII Beca DOP Siurana

MANEL R. GRANELL / DOP SIURANA

El projecte proposa la creació d’unes jornades de restauració amb l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana com el fil conductor i estrella dels menús

Marta Oti Silvestre, amb el projecte ‘Oleum Sapera Aude: atreveix-te a conèixer l’oli’ ha estat la guanyadora de la VIII Beca DOP Siurana. Oti és alumna de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona i el seu projecte impulsa el coneixement del valor de l’oove posant l’accent en la creació d’una sèrie de jornades a la restauració establint l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana com el fil conductor i estrella dels menús gastronòmics. Una proposta que s’ha presentat amb la voluntat d’esdevenir, en primer lloc, comarcal però que es podria fer créixer convertint-se en un projecte que fins i tot podria ser nacional i estatal també amb olis procedents d’altres denominacions d’origen.

El projecte Oleum Sapera Aude “atreveix-te a conèixer l’oli” ha estat valorat de manera extraordinària per part dels membres del jurat de la Beca DOP Siurana format per Eduard Xatruch, padrí de la collita DOP Siurana i un dels tres xefs del restaurant Disfrutar BCN -el millor restaurant del món-, la xef Ada Parellada, qui va exercir de padrina de la collita DOP Sirana 2022-23 i xef del restaurant Semproniana de Barcelona, el periodista i director de la revista Arrels, Josep Sucarrats, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, el president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galceran, el xef i assessor gastronòmic de la DOP Siurana, Francesc Blanch i la cap de Comunicació del Consell Regulador de la DOP Siurana, Montserrat Gelonch.

Els treballs elaborats per Ariadna Guitart Pros, alumna de l’Escola d’Hoteleria de Cambrils amb el projecte titulat Caixa degustació OOVE, Nora Freixas Lucas, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona amb el projecte titulat ‘Olis infusionats’, Alba Benjumea Alcacer de l’Escola d’Hoteleria de Cambrils amb el projecte ‘Origens d’or’ i Maria Jimeno González amb ‘Oleum Ocaso’, han estat seleccionats com a finalistes i presentats durant l’acte que s’ha celebrat avui.

La present convocatòria de la Beca DOP Siurana ha comptat amb la participació de nou projectes inscrits d’alumnes provinents de sis centres d’hoteleria i turisme catalans. Els cinc projectes seleccionats evidencien una excel·lent qualitat segons les paraules d’Eduard Xatruch, padrí de la collita de la DOP Sirana. Per a Xatruch el projecte permet posar en valor i donar a conèixer el paper essencial que té l’oli d’oliva verge extra en la cuina “amb un pes molt important per la filosofia i una gran sensibilitat”.

Els treballs seleccionats “tenen una gran qualitat i esdevenen una excel·lent plataforma per donar a conèixer l’oove i també la feina que fan els estudiants, que esdevindran els nostres grans prescriptors” indicava el president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galceran.

RELACIONAT
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore