La Gran Festa de la Calçotada de Valls atrau prop de 40.000 visitants

CAMBRA DE VALLS

La festa agafa caire internacional gràcies al reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia

La Gran Festa de la Calçotada de Valls va omplir aquest diumenge els carrers i places de la ciutat amb la xifra rècord de 40.000 visitants. Aquesta tradicional festa gastronòmica, coneguda arreu del món, ha estat especialment destacada enguany per ser el primer acte oficial de la Regió Mundial de la Gastronomia de Catalunya.

La Comissió Organitzadora fa una valoració molt positiva d’aquesta edició. En aquesta ocasió, es van posar a la venda 3.600 lots de degustació, dels quals 1.700 es van adquirir de manera anticipada, tot marcant un nou rècord. Cal destacar també la consolidació de la zona de degustació ubicada a la Cooperativa Agrícola, un espai ampli de més de 5.000 m², equipat amb taules, brases, graelles, servei de bar i música en viu, que es consolida com un dels epicentres de la festa.

Durant tot el matí, els carrers i places de Valls es van omplir de riuades de gent que gaudia de l’ambient festiu: apreciant demostracions de com coure calçots, comprant llonganissa a les carnisseries locals, vivint els concursos, seguint la cercavila o visitant el mercat de la calçotada. A més, molts van optar per comprar i degustar la calçotada popular, vivint una experiència única que cada any atrau més persones a la ciutat. Els visitants procedien de destinacions tan diverses com Rússia, Bulgària, la Xina, Corea, els Estats Units, França, Alemanya, Andorra i de molts punts de Catalunya i Espanya, com Barcelona, València, Cadis o Sevilla, entre d’altres.

2n Premi a la tradició i la innovació en la Cuina de la Calçotada

El premi, patrocinat per Europastry, ha estat per al Forn de pa Ca l’Estevet de Valls. El seu propietari, Esteve Fabra, recollia el guardó per la seva innovadora proposta: el croissant salat de calçot amb calçot confitat, salsa i llonganissa de Valls.

Guanyador del 39è Concurs de Menjar Calçots: Adrià Wegrzyn Pérez

El Concurs de Menjar Calçots és el que aixeca més expectació de la Festa. Enguany hi han participat dinou homes i una dona, procedents de Barcelona, Tarragona, Valls i Alemanya, entre d’altres. Adrià Wegrzyn Pérez, de Barcelona, va ser el guanyador del concurs, després de cruspir-se, en tres quarts d’hora, 195 calçots, amb un pes total de 3,275 grams. La segona posició va ser per Ramon Caballero Flix, de Barcelona, amb 160 calçots i 2.170 grams, i la tercera posició va ser per David Martín Martínez, de Tarragona, que va ingerir 190 calçots amb un total de 2.165 grams.

Adrià Wegrzyn concurs 2025

Adrià Werzyn Pérez, guanyador del Concurs de Menjar Calçots (Cambra de Valls)

37è Concurs de Cultivadors de Calçots

Quico Amill, de Valls, ha guanyat el primer premi. Dani Rovira, de Torredembarra, i Imar Pena, de Valls, han quedat en segona i tercera posició, respectivament. El premi a la mota amb més calçots ha estat per Jaume Papió, de Reus, amb una mota de 19 calçots uniformes comercialitzables segons la normativa de la IGP.

33è Concurs de salsa de la Calçotada i 1r Concurs Infantil de Salsa de la Calçotada

Emilia Llort, de Reus, ha guanyat el primer premi del Concurs de Salsa. Rita Sot, de Castellvell del Camp, i Jose Maldonado, de Valls, han ocupat el segon i tercer lloc, respectivament.

En el primer Concurs Infantil de Salsa, la guanyadora ha estat Ainara López, de Valls. Pau i Júlia Caldó, també de Valls, han quedat en segona posició, mentre que Abril Rodríguez, de Valls, ha estat tercer.

Concurs a Instagram de la Festa

La guanyadora va ser Íngrid Botía, de Barcelona, que es va endur un lot de productes gentilesa dels patrocinadors de la Festa.

RELACIONAT
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore