El segell de qualitat “peix de llotja” reconeixerà els restaurants compromesos amb el producte fresc

ARXIU / INFOCAMP

El GALP Costa Daurada, format per la comunitat pesquera de Cambrils, Tarragona, Torredembarra i Calafell, és un dels impulsors del nou distintiu

El GALP Costa Daurada, conjuntament amb els GALPs de la Costa Brava, Costa Brava Sud–Maresme, Costa Central i Mar de l’Ebre, impulsa el projecte “Segell Peix de Llotja”, una iniciativa pionera que vol reconèixer i promocionar aquells restaurants del litoral català que aposten de manera decidida pel consum de peix fresc procedent de les llotges catalanes.

Aquest nou distintiu de qualitat s’atorgarà anualment als restaurants que acreditin haver adquirit, durant l’any anterior, un mínim de 12.000 € en peix i marisc de llotja, comprat directament a les confraries de pescadors o a través de majoristes certificats per aquestes. L’objectiu principal del projecte és posar en valor el peix local i sostenible i enfortir els vincles entre el sector pesquer i el gastronòmic, generant beneficis econòmics, socials i ambientals per al territori.

segell Peix de Llotja

El nou segell de qualitat “Peix de Llotja” (Cedida)

El GALP Costa Daurada ha volgut remarcar el paper estratègic que té aquest projecte per als municipis de la Costa Daurada, un territori on la pesca, la cuina marinera i la identitat local formen part indissociable del seu ADN territorial.

El president del GALP Costa Daurada, Francisco Gil, ha destacat que “aquestes iniciatives són imprescindibles per continuar arrelant la tradició gastronòmica al nostre territori, així com per donar el valor que es mereix a un producte de gran qualitat, de proximitat i saludable. En aquest sentit, Gil ha explicat que es tracta d’un “mecanisme per apropar-nos a la ciutadania, donar garantia de traçabilitat i poder reconèixer aquells restaurants que aposten per la sostenibilitat, la qualitat amb un producte que defineix el nostre sector, el nostre entorn i la nostra gent.”

Una vegada més, el GALP Costa Daurada, demostra el seu paper clau en el desenvolupament sostenible de l’economia del litoral amb projecte com el “Segell de Peix de Llotja” per a identificar els restaurants que treballen amb peix de les nostres costes i que recolzen la comunitat pesquera dels municipis del territori, Calafell, Torredembarra, Tarragona i Cambrils”

Un pas endavant per la sostenibilitat i el territori

Amb el “Segell de Peix de Llotja”, Catalunya fa un pas més en la promoció del producte de proximitat i en la consolidació d’un model gastronòmic responsable, basat en el respecte pel mar, les persones que hi treballen i la tradició culinària del país. Aquest projecte vol ser una eina de futur per a pescadors, restauradors i consumidors, promovent un model alimentari i econòmic responsable, arrelat al territori i amb projecció exterior.

RELACIONAT
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore