La gran cita gastronòmica es celebrarà el 25 de gener del 2026 a Valls i s’espera arribar a una collita de vint milions de calçots
Valls posa el seu comptador enrere per a la seva cita gastronòmica més emblemàtica, la 44a edició de la Gran Festa de la Calçotada 2026. Una cita que tindrà lloc el 25 de gener amb una imatge que porta la firma de l’artista cambrilenc David Callau.
Una nova imatge gràfica que predominen els tons vius i els símbols del calçot i la salsa i que busca transmetre la força i l’alegria d’aquesta tradició tan arrelada. “Ens va semblar que haviem d’aprofitar la coneixença de l’artista del territori i ens ha fet un retrobament vertical de la parella del calçot”, explicava el president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep Maria Rovira.
Un cartell oficial que es presentarà en primícia aquest cap de setmana, del 24 al 26 d’octubre, a la Gran Fira Multisectorial d’Andorra la Vella, on es farà la primera mostra gastronòmica dels calçots.
El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep Maria Rovira, ha subratllat que “el gran repte de la Gran Festa de la Calçotada és continuar promocionant les calçotades que es fan a Valls i al seu entorn. El binomi Valls, calçots i castells s’ha de consolidar any rere any com a símbol del nostre territori”.
20 milions de calçots
Pel que fa a la collita, el president de la IGP Calçot de Valls, Isidre Coll, ha avançat que s’espera repetir les bones xifres de la temporada passada, que van sobrepassar els 20 milions de calçots. “Les pluges han estat, en general, bones, tot i que ens agradaria que les temperatures baixessin una mica més per afavorir el creixement”, ha apuntat.
Per la seva banda, el regidor de Turisme i Comerç de Valls, Joan Ibarra, ha destacat que la Gran Festa de la Calçotada “és ja un esdeveniment gastronòmic de referència a Catalunya”, recordant que la temporada de calçots “s’allarga des del desembre fins a Setmana Santa i continua creixent any rere any”.
La Gran Festa de la Calçotada compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Valls i l’Ajuntament de Valls, i amb el suport de Salses Fruits, Domenio – vins i caves de Cellers Domenys, la Cooperativa Agrícola de Valls i Europastry.











