El municipi ha presentat la seva oferta amb una degustació d’oli de la Cooperativa Agrícola i una tapa del xef Gaspar Caparó del restaurant Instint
Cambrils ha participat aquesta setmana a Barcelona en la jornada professional organitzada per Saborea España i la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV). L’objectiu d’aquesta trobada, adreçada a agències de viatge, és impulsar el turisme gastronòmic i donar a conèixer els destins que formen part de la xarxa Saborea España.
L’esdeveniment, celebrat el 26 de novembre, ha reunit nou destinacions turístiques amb un fort atractiu gastronòmic: Cambrils, Ciudad Real, Cullera, Dénia, Gran Canaria, Lanzarote, Segovia, Sevilla i Valladolid. Durant la jornada, les destinacions han presentat la seva oferta culinària, productes locals i experiències vinculades a la gastronomia i la cultura del territori.
El Patronat Municipal de Turisme de Cambrils ha tingut l’oportunitat de presentar la seva oferta gastronòmica i turística davant d’un públic professional format per agents de viatge, operadors i representants del sector.
Cambrils, reconeguda com a capital gastronòmica de la Costa Daurada, ha comptat amb un espai propi de tast dins de la jornada, on els assistents han pogut gaudir d’un taller de degustació d’Oli d’Oliva Verge Extra de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.
A més, s’ha ofert una tapa creada pel xef cambrilenc Gaspar Caparó del restaurant Instint: “Brioix amb calamar de Cambrils, carxofa, galera, romesco i OOVE de Cambrils”, maridat amb el vi “Odisseu Blanc” de la bodega Mas Amfres (DO Tarragona). Aquesta proposta ha estat molt ben valorada pels professionals assistents, que han destacat la qualitat dels productes locals i l’autenticitat de l’experiència gastronòmica cambrilenca.
La regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Patricia de Miguel, ha destacat que “Cambrils és un dels destins que millor exemplifiquen la connexió entre gastronomia, territori i identitat mediterrània“. La regidora ha afirmat que la participació en aquesta jornada “permet donar a conèixer el valor afegit del nostre producte turístic i reforçar el paper de la gastronomia com a eix estratègic de desestacionalització”. La regidora també ha apuntat que “el turisme gastronòmic és molt més que un motiu de viatge: és una experiència que connecta amb les persones, amb la tradició i amb els sabors del territori“. Per això, la regidora ha explicat que “Cambrils continua treballant per consolidar-se com a referent nacional en turisme gastronòmic sostenible i de qualitat, de la mà del sector local i d’iniciatives com Saborea España.”
Durant la jornada, les agències de viatge participants han pogut conèixer de prop les propostes gastronòmiques de les destinacions Saborea España i descobrir nous productes i paquets turístics que integren gastronomia, cultura i territori.
Cambrils, amb la seva excel·lent oferta culinària, productes de proximitat i infraestructura turística de qualitat, reforça així la seva presència en fòrums professionals d’àmbit estatal, consolidant-se com una destinació gastronòmica de primer ordre dins i fora de Catalunya.